Image of María Valverde

María Valverde

​From Wikipedia, the free encyclopedia.   María Valverde Rodríguez (born March 24, 1987) is a Spanish actress. She was born María Valverde Rodriguez in Carabanchel, Madrid. She was 16 when she got a leading role with Luis Tosar in a Manuel Martín Cuenca movie, La flaqueza del bolchevique, she won the 2003 Goya Award for this role. She has also taken part in several films, such as Melissa P., a film based on the polemic book One Hundred Strokes of the Brush Before Bed by Melissa Panarello. Description above from the Wikipedia article María Valverde, licensed under CC-BY-SA, full list of contributors on Wikipedia.


Lee la bio en tmdb | Lee la bio en Wikipedia
Nacido:
24.03.1987 En Madrid, Spain
Créditos en Cine/TV:
30
Primera aparición:
Silenci? 29.01.2002
Última película:
Galveston 31.12.2018
Conocido por
Poster of Broken Horses
Poster of Exodus: Dioses y reyes
Poster of Cracks
Poster of Fuera del cuerpo
Filmografía
Película Galveston 31.12.2018
Película Los misteriosos asesinatos de Limehouse Aveline Ortega 31.08.2017
Película Ali & Nino Nino Kipiani 27.01.2016
Película Gernika Teresa 26.04.2016
Película La carga Elisa 09.03.2016
Película Broken Horses Vittoria 15.03.2015
Película Ahora o nunca Eva 19.06.2015
Película Tú y yo Laura 20.03.2014
Película A Lonely Sun Story 07.04.2014
Series Hermanos Virginia Rodríguez 16.09.2014
Película Exodus: Dioses y reyes Séfora 03.12.2014
Película La mula Conchi 10.05.2013
Película Libertador María Teresa Bolívar 09.09.2013
Series La fuga Anna Serra 11.01.2012
Película A puerta fría Inés 22.04.2012
Película Tengo ganas de ti Babi 22.06.2012
Película Madrid, 1987 Ángela 22.09.2011
Película Tres metros sobre el cielo Babi 03.12.2010
Película Cracks Fiamma Coronna 04.12.2009
Película La mujer del anarquista Manuela 26.06.2008
Película El rey de la montaña Bea 16.07.2008
Película El último truco Herself 20.11.2008
Película Ladrones Ladrona 08.08.2007
Película El hombre de arena Lola 09.11.2007
Series El hormiguero Herself 24.09.2006
Película Los Borgia Lucrecia Borgia 06.10.2006
Película Melissa P. Melissa P. 18.11.2005
Película Fuera del cuerpo Cuca 13.08.2004
Película La flaqueza del bolchevique María 31.10.2003
Series Silenci? 29.01.2002